Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 08:40

Λιβύη: Εκλεισε το μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά από βομβαρδισμό

Γράφτηκε από την
Λιβύη: Εκλεισε το μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά από βομβαρδισμό

Το μοναδικό αεροδρόμιο της Τρίπολης που βρισκόταν σε λειτουργία έγινε στόχος χθες Δευτέρα αεροπορικού βομβαρδισμού από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, καθώς συνεχίζεται η αιματηρή έφοδός τους στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Την επίθεση καταδίκασε έντονα ο ΟΗΕ, ο γενικός γραμματέας του οποίου Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε νέα έκκληση να σταματήσουν «αμέσως» οι εχθροπραξίες και τα αντιμαχόμενα μέρη να ξαναρχίσουν «διάλογο για να βρεθεί πολιτική λύση».

Από την Πέμπτη, όταν ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης διέταξε τον αυτοανακηρυγμένο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του να προελάσει στην Τρίπολη, μαίνονται μάχες με δυνάμεις πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Στις εχθροπραξίες έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι, ενώ οι μάχες εκτόπισαν πάνω από 3.400 πολίτες. Ο ΛΕΣ ανέλαβε την ευθύνη για την αεροπορική επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο Μιτίγκα, σε ανατολικό προάστιο της Τρίπολης, που είχε αποτέλεσμα να ανασταλούν αμέσως όλες οι πτήσεις και να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις του, παρότι η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER