Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 08:20

Die Welt: Τι δείχνει η πρωτιά του Κόμματος του Brexit

Γράφτηκε από την
Die Welt: Τι δείχνει η πρωτιά του Κόμματος του Brexit

Η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στο κύριο άρθρο της στο ότι το Κόμμα του Μπρέξιτ, που ίδρυσε πρόσφατα ο Νάιτζελ Φαράζ, οδεύει να αναδειχθεί η ισχυρότερη πολιτική παράταξη στη Βρετανία, με βάση δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Μετά το δημοψήφισμα για το Μπρέξιτ, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ήλπιζαν ότι οι Βρετανοί κάποια στιγμή θα έρχονταν στα συγκαλά τους. Ότι σύντομα θα συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλο χάλι θα προκαλούσε το Μπρέξιτ, πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει», αναφέρει το κύριο άρθρο της Βελτ πριν επισημανθεί πως η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer «πρέπει να έσπασε πλέον αυτή τη φούσκα», αφού «φαίνεται πως το Κόμμα του Μπρέξιτ του Νάιτζελ Φαράζ θα είναι ο καθαρός νικητής των ευρωεκλογών».

«Η επιθυμία πολλών Βρετανών να ανακτήσουν περισσότερη εθνική κυριαρχία είναι προφανώς ισχυρότερη από τη δύναμη των γεγονότων και των αριθμών», σημειώνεται στο άρθρο.

Ενώ «όχι ευκαταφρόνητος αριθμός υποστηρικτών του Μπρέξιτ δεν αλλάζει άποψη, παρότι θα κληθεί να πληρώσει ακριβά» τα κόστη που προβλέπεται πως θα φέρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζει το κείμενο.

«Θα αναθεωρήσουν τελικά τη στάση τους οι Βρετανοί; Όπως αποδεικνύεται, η ελπίδα αυτή ήταν ένα πράγμα πάνω απ' όλα: ευσεβής πόθος», καταλήγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER