Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 17:50

Brexit: Η Μέι ρισκάρει νέα ψηφοφορία για την έξοδο στις αρχές του Ιουνίου

Γράφτηκε από την
Brexit: Η Μέι ρισκάρει νέα ψηφοφορία για την έξοδο στις αρχές του Ιουνίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται για μία ακόμη στιγμή της αλήθειας στο Κοινοβούλιο: οι βουλευτές θα ψηφίσουν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου επί νομοσχεδίου για την συμφωνία του Brexit που θα παρουσιασθεί από την Τερέζα Μέι, που μπορεί να σημάνει και το σφύριγμα του τέλους για την κυβέρνησή της.

«Είναι επιτακτικό» να παρουσιασθεί αυτό το νομοσχέδιο την εβδομάδα της 3ης Ιουνίου ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση πριν από τις θερινές διακοπές του Κοινοβουλίου, στο τέλος του Ιουλίου, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην περίπτωση που οι βουλευτές θα εγκρίνουν το νομοσχέδιο τον Ιούνιο, το κείμενο θα πρέπει στην συνέχεια να κάνει τις προβλεπόμενες διαδρομές ανάμεσα στη Βουλή των Κοινοτήτων και την Βουλή των Λόρδων και τελικά να επικυρωθεί από την βασίλισσα Ελισάβετ. Εάν η διαδικασία ολοκληρωθεί πριν από τις 31 Ιουλίου, η χώρα θα μπορέσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό θα σήμαινε ότι οι βρετανοί βουλευτές θα καταλάβουν τις έδρες τους τουλάχιστον για λίγες εβδομάδες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του οποίου η πρώτη ολομέλεια θα συνεδριάσει στις 2 Ιουλίου, την ώρα που το Λονδίνο είχε ελπίσει ότι θα απέφευγε την παραδοξότητα αυτή, τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα που αποφάσισε την έξοδο την χώρας από την Ενωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER