Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 16:02

Κύπρος: Εσπευσμένα στο χειρουργείο ο Νίκος Αναστασιάδης

Γράφτηκε από την

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χτύπησε στο πόδι, όταν παραπάτησε σε σκάλες. Η κατάσταση της υγείας του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά από τραυματισμό στο πόδι και αναμένεται να χειρουργηθεί. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα ατύχημα στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και θα χειρουργηθεί σήμερα. Η κατάσταση της υγείας του δε διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώνεται η συμμετοχή του Προέδρου στο κυριακάτικο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί είχε ο κ. Αναστασιάδης, το μεσημέρι του Σαββάτου, από την ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό.
Μετά την ενημέρωση του για τον τραυματισμό του Προέδρου o Μουσταφά Ακιντζί, επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε, ενώ οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι θα είναι σε επικοινωνία και μετά την ανάρρωση του Προέδρου θα διαβουλευθούν τα επόμενα βήματα για επανέναρξη του διαλόγου.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από οικείους του Προέδρου το ατύχημα συνέβη όταν παραπάτησε σε σκαλιά.

Πηγή: news247.gr