Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 08:40

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Γράφτηκε από την
Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε σήμερα για τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο Θάλασσα αυτήν την εβδομάδα, στο χειρότερο ναυάγιο στην περιοχή φέτος, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μιλώντας σε χιλιάδες ανθρώπους που κατέκλυσαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου για την κυριακάτικη προσευχή, ο ποντίφικας εξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν μαζί τους για τους δεκάδες μετανάστες που πνίγηκαν επιχειρώντας να φθάσουν στην Ευρώπη.

«Έμαθα με οδύνη τα νέα του τραγικού ναυαγίου που συνέβη προσφάτως στα νερά της Μεσογείου, όπου δεκάδες μετανάστες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους» είπε ο Φραγκίσκος.

Ο Πάπας απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια για όλους.

Πενήντα πέντε πτώματα έχουν περισυλλεχθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λιβύης, όπως ανέφερε ένα μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης χθες, αφού μια ξύλινη βάρκα, όπου επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες, ανετράπη την Πέμπτη.

Προς το παρόν, παραμένει ασαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στη βάρκα και πόσοι ακόμη αγνοούνται.

Το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης μίλησε για 250 επιβαίνοντες, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι πως έως και 150 άνθρωποι έχουν πνιγεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER