Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 10:00

Κόκκινος συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Λέκιμα

Γράφτηκε από την
Κόκκινος συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Λέκιμα

Κόκκινο συναγερμό έχουν σημάνει οι αρχές στην Κίνα καθώς ο ισχυρός τυφώνας Λέκιμα πλησιάζει τις ανατολικές ακτές της χώρας.

Ο τυφώνας σαρώνει την Ταϊβάν με ανέμους που ξεπερνούν τα 190 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται αύριο να περάσει στην επαρχία Zhejiang της Κίνας.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ομάδες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ενώ χιλιάδες άνθρωποι έως τη Σαγκάη έχουν ειδοποιηθεί για πιθανή εκκένωση.

Για το αριστερό κομμάτι του ποταμού Γιανγκτσέ και για τον Κίτρινο ποταμό έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες που είναι σε ισχύ έως και την Τετάρτη. Σε συναγερμό είναι επίσης οι επαρχίες Jiangsu και Shandong.

Κρουαζιερόπλοια, όπως μεταδίδει το BBC, έχουν ειδοποιηθεί να καθυστερήσουν την άφιξή τους στη Σαγκάη και ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια του Σαββατοκύριακου ανεστάλησαν.

Το Πεκίνο επίσης ανέστειλε δρομολόγια τρένων από και προς την περιοχή του Δέλτα του Γιανγκτσέ.

Ο Λέκιμα είναι ο ένας από τους δύο τυφώνες στο δυτικό Ειρηνικό αυτή τη στιγμή. Ανατολικά, ο τυφώνας Κρόσα φέρνει σφοδρές βροχοπτώσεις στις Νήσους Μαριάνες και τη Γκουάμ. Κινείται βορειοανατολικά και είναι πιθανό να πλήξει την Ιαπωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αργά την Τετάρτη ο Λέκιμα ενισχύθηκε σε σούπερ τυφώνα ενώ σήμερα περνά από τον βορρά της Ταϊβάν, προκαλώντας ματαιώσεις πτήσεων και το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων.

Περισσότερα από 40.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια των γρήγορων τρένων.

Ο Λέκιμα προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους και στην Ιαπωνία, προκαλώντας και προβλήματα ηλεκτροδότησης σε 14.000 σπίτια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας εκτιμά πως ο τυφώνας θα έχει εξασθενήσει μέχρι να φτάσει στη στεριά, ωστόσο παραμένει σε ισχύ το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER