Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 15:31

Έξι νεκροί από ξαφνική πλημμύρα σε πάρκο στην Κένυα

Γράφτηκε από την
Έξι νεκροί από ξαφνική πλημμύρα σε πάρκο στην Κένυα

Τραγική κατάληξη είχε για ένα γκρουπ τουριστών και τον οδηγό τους μια ξαφνική πλημμύρα που ξέσπασε στο εθνικό πάρκο Hell's Gate της Κένυας, με αποτέλεσμα έξι από αυτούς να βρεθούν νεκροί, ενώ ο έβδομος αγνοείται.

«Βρέθηκαν έξι πτώματα από τα θύματα της ξαφνικής πλημμύρας σε πάρκο, ένας τουρίστας εξακολουθεί να αγνοείται», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η Κενυατική Υπηρεσία Άγριας Πανίδας (KWS), η οποία διαχειρίζεται το διάσημο πάρκο, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα σκηνικά της ταινίας «Tomb Raider 2: Το λίκνο της ζωής».

«Οι έρευνες συνεχίζονται. ενώ παράλληλα ενημερώνουμε τους συγγενείς όσον αφορά τις λεπτομέρειες αυτού του τραγικού περιστατικού», πρόσθεσε στο μήνυμά της η υπηρεσία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χθες, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, πέντε Κενυάτες τουρίστες, ένας ξένος τουρίστας, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και ο ντόπιος οδηγός τους από ένα γκρουπ συνολικά 13 ανθρώπων, παρασύρθηκαν από τα νερά την ώρα που περπατούσαν σε φαράγγι στη νότια πλευρά του πάρκου.

Δύο από τους έξι επιζώντες ενημέρωσαν τους φύλακες, οι οποίοι συνέχισαν τις έρευνές τους όλη τη νύχτα.

Τα φαράγγια του εθνικού πάρκου Hell's Gate, πόλος έλξης τουριστών, συχνά σαρώνουν ξαφνικές πλημμύρες όταν βρέχει, όπως συνέβαινε τις τελευταίες μέρες. Το 2012, επτά νεαροί Κενυάτες πνίγηκαν στο ίδιο μέρος.

«Οι οδηγοί είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν αν υπάρχουν όμβρια ύδατα που να κατευθύνονται προς τα φαράγγια. Κάθε ομάδα συνοδεύεται από πεπειραμένους οδηγούς που είναι ικανοί να ειδοποιούν τους τουρίστες για τους επικείμενους κινδύνους και να τους κατευθύνουν προς σημεία εξόδου», διευκρίνισε η υπηρεσία KWS.

«Μετά την παρόμοια τραγωδία που είχε σημειωθεί το 2012, έχουμε δημιουργήσει σημεία εξόδου, τα οποία επισημαίνονται σαφώς κατά μήκος των φαραγγιών, προκειμένου να προσφέρουν οδό διαφυγής στην περίπτωση κινδύνου, όπως είναι οι ξαφνικές πλημμύρες», πρόσθεσε επί του θέματος η KWS.

Χθες το βράδυ η υπηρεσία που διαχειρίζεται το πάρκο ανακοίνωσε «το κλείσιμο με άμεση ισχύ των φαραγγιών λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER