Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 13:40

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ εξηγεί πώς είπε τόσο παθιασμένα την ατάκα «This is Sparta!» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ο Τζέραρντ Μπάτλερ εξηγεί πώς είπε τόσο παθιασμένα την ατάκα «This is Sparta!» (Βίντεο)

Ο έντονος και παθιασμένος τρόπος με τον οποίο ο χολιγουντιανός ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ (Gerard Butler) εκστόμισε την περίφημη ατάκα «This is Sparta» στην ταινία «300» έχει γράψει ιστορία.

Ο 49χρονος ηθοποιός μίλησε σε ένα βιντεάκι του GQ για όλους τους χαρακτηριστικούς ρόλους της καριέρας του, ανάμεσά τους για τους 300 και τον Λεωνίδα - έναν ρόλο που τον σημάδεψε από πολλές απόψεις. Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία με κέρδη 456 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το budget της ήταν «μόλις» 65 εκατομμύρια.

Ο Butler εξήγησε πώς κατάφερε να πάρει τον ρόλο, πόσο γυμνάστηκε και p;vw προσέγγισε τον Λεωνίδα μέσα από διαλογισμό, σε σημείο να νιώθει κάποιες φορές ότι είναι... ο Σπαρτιάτης πολεμιστής. Ο ηθοποιός εξήγησε ότι χρειάστηκε να παλέψει για να πάρει τον ρόλο, δούλεψε πολύ σκληρά και είπε ότι «όλα στη ζωή του τον έφεραν στη στιγμή να παίξει τον Λεωνίδα».

Όταν έφτασε στην επίμαχη ατάκα, εξήγησε ότι ένιωθε ανασφάλεια όταν τον έβαλαν να πει την πρόταση με ηρεμία και ήθελε να το ξαναπεί με τον δικό του τρόπο. Κάποια στιγμή λοιπόν του βγήκε με τέτοια υπερβολή και πάθος που όλοι οι... στρατιώτες του στο γύρισμα άρχισαν να γελούν. «Πήγα τότε στο Zack (σ.σ. εννοεί τον Zack Snyder, τον σκηνοθέτη της ταινίας) και του λέω: Ήταν εντελώς υπερβολικό; Και μου λέει: Ναι! Αλλά ήταν τέλειο!».

Κατόπιν, ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στο «Φάντασμα της Όπερας», όπου ο ρόλος του απαιτούσε να τραγουδήσει στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, κάτι που δεν πίστευε ποτέ ότι θα κατάφερνε να κάνει.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε την περίφημη σκηνή με τη φράση «This Is Sparta»:

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER