Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 16:00

Σε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2020 προχωρεί η Ρωσία

Γράφτηκε από την
Σε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2020 προχωρεί η Ρωσία

Σε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων προχωρεί από το 2020 η Ρωσία, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα, που περιλαμβάνει επίσης αύξηση των αποδοχών όσων θα παραμείνουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Τατιάνα Νεστερένκο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το Ria Novosti, η μείωση των υπάλληλων του δημοσίου τομέα θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το 2020, οπότε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στους ομοσπονδιακούς δημόσιους οργανισμούς της εκτελεστικής εξουσίας θα μειωθεί κατά 10%, ενώ στους δημόσιους οργανισμούς της περιφέρειας κατά 5%, και το 2021 το ποσοστό αυτό στην περιφέρεια θα φθάσει το 15%.

Η Νεστερένκο, αναφερόμενη στη μεταρρύθμιση αυτή, είπε ότι η εξοικονόμηση δεν είναι αυτοσκοπός, όπως και ότι, εάν δεν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, μελλοντικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 100 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Προσέθεσε δε ότι τα κονδύλια που θα αποδεσμευθούν θα διατεθούν για την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER