Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 11:10

Η Αργεντινή αποπληρώνει το δάνειο του ΔΝΤ

Γράφτηκε από την
Η Αργεντινή αποπληρώνει το δάνειο του ΔΝΤ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες διαβεβαίωσε χθες Τρίτη τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι η κυβέρνησή του θα αποπληρώσει το δάνειο που της χορηγήθηκε, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς η χώρα του πλήττεται από ύφεση.

«Έχουμε καταρτίσει σχέδιο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε οικονομική ανάπτυξη και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις της Αργεντινής προς εσάς και τους άλλους πιστωτές», είπε ο Φερνάντες στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

Όμως «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή περαιτέρω μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς η κατάσταση έχει τεράστια πολυπλοκότητα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι είχε μια «πολύ εποικοδομητική» τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αργεντινής, η χώρα του οποίου είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει από το 2001.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER