Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 11:20

Σε δημοπρασία από τον Οίκο Sotheby's αυθεντικές φωτογραφίες από την κατάκτηση της Σελήνης

Γράφτηκε από την
Σε δημοπρασία από τον Οίκο Sotheby's αυθεντικές φωτογραφίες από την κατάκτηση της Σελήνης

Από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την κατάκτηση της Σελήνης δεν θα μπορούσε να λείπει και οι οίκος Sotheby's, που, ως ενθύμιο της 20ης Ιουλίου 1969, οργανώνει μία ξεχωριστή δημοπρασία με φωτογραφίες αφιερωμένες στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός.

Έως τις 3 Δεκεμβρίου, ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του Sotheby's και να θαυμάσει τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ιχνηλατούν όλα τα στάδια της πορείας που έφερε τον άνθρωπο να πατήσει την επιφάνεια της Σελήνης και την ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος που έκανε εφικτό αυτόν τον άθλο.

Στη δημοπρασία θα προταθούν φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του Μπιλ Τάουμπ, που ήταν ο πρώτος επίσημος φωτογράφος της NASA, ένα τμήμα των επισήμων λήψεων του αρχείου Red Number της ίδιας διαστημικής υπηρεσίας, από τη συλλογή του Φίλιπ Κάλπα, φωτογραφίες από το Lunar Orbiter της διετίας 1966-67 για την εκτόξευση πέντε αμερικανικών μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων στη Σελήνη με στόχο να φωτογραφήσουν την επιφάνειά της.

Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φωτογραφίες του «Μπίλι» Έντουαρντ Μέγιερ, ιδρυτή των Free Community of Interests for the Border, Spiritual Sciences και Ufological Studies, ιδρυμάτων που στόχο είχαν να εντοπίσουν στιγμές επαφών άμεσου τύπου μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων. Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Μέγιερ, σε ηλικία 5 ετών είχε την πρώτη του επαφή με εξωγήινα πλάσματα και έκτοτε είχε κρατήσει επαφές μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής του.

Οι φωτογραφίες του Μέγιερ είχαν ληφθεί το 1976 στο Μάιεριν της Ελβετίας και είναι κάποιες από τις πιο διάσημες λήψεις για φαινόμενα UFO στην ιστορία. Αν μη τι άλλο, μαζί με τη μαγική διάσταση που πάντοτε άνοιγε στη φαντασία των ανθρώπων η προοπτική για την κατάκτηση της Σελήνης, από τις φαντασιοκοπίες του Λουκιανού, τα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν και τις διάφορες εκδοχές του Χόλιγουντ και οι φωτογραφίες του Μέγιερ έχουν τη δική τους αξία στο διήγημα περί Σύμπαντος και της ενδεχόμενης εξωγήινης ζωής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER