Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 18:12

Ερντογάν: Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη - Την στέλνουμε στον ΟΗΕ

Γράφτηκε από την
Ερντογάν: Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη - Την στέλνουμε στον ΟΗΕ

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη.

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στάλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα τώρα είναι η εφαρμογή της.

«Υπογράφηκε μία συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης. Η βουλή μας, παρά τις προσπάθειες για περιορισμό των ζωνών της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, πέρασε τη συμφωνία. Την υπέγραψα κι εγώ και έτσι τώρα εστάλη στα Ηνωμένα Έθνη. Κι έτσι, πρώτα ο Αλλάχ, προβαίνουμε στα επόμενα βήματα και για στη στρατιωτική συνεργασία και για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη.

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα πατάει πάνω σε σκάνδαλα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της απέλασης του πρέσβη της Λιβύης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέκεται πάνω σε σκάνδαλα. «Μας συγχωρείτε! Εμείς αυτή τη στιγμή… Πραγματοποίησαν μια κίνηση-σκάνδαλο. Ποια ήταν αυτή; Η Ελλάδα έπιασε τον πρέσβη της Λιβύης και τον απέλασε. Και τί έγινε που το έκανες; Τί κέρδισες;» ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος «Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζει την πολιτική γλώσσα και ότι είναι μία κυβέρνηση που έχει συσταθεί πάνω σε σκάνδαλα. Αυτό κάνει η Ελλάδα», δήλωσε εμφαντικά ο Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για εκνευρισμό και χάσιμο του ελέγχου πλέον από την Αθήνα.

«Θυμώνουν επειδή πλέον δεν μπορούν να ζορίζουν την Τουρκία, όπως παλιά, δεν μπορούν να την κατευθύνουν, να την κυβερνούν. Εκνευρίζονται και χάνουν το έλεγχο. Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους. Κι όσο χαλούσαμε τα παιχνίδια τους η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμμαχούσαν», είπε για να εκφράσει στη συνέχεια και τη δική του στήριξη απέναντι στη Λιβύη. «Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την αποφασιστική μας στάση με τη Λιβύη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι με τη Λιβύη αυτή τη στιγμή «δόξα τω Θεώ χτίζουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και μία πολύ καλή γραμμή (συνεργασίας)».

Για την ανατολική Μεσόγειο επανέλαβε ότι «θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και από το διεθνές δίκαιο μέχρι τέλους, θα είμαστε σε επαγρύπνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πάντοτε σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε για τον αγώνα που δίνουμε για την κυριαρχία της χώρας μας, το δίκαιο, τα συμφέροντά της και για την προστασία των δικαιωμάτων του έθνους μας και των φίλων μας», δήλωσε.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας δημοσιεύτηκε σήμερα το «Μνημόνιο Κατανόησης περί Οριοθέτησης των Ζωνών Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο», το οποίο εγκρίθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση την Πέμπτη.
Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER