Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 18:25

Θα παραπεμφθεί τελικά ο Τραμπ; Ξεκίνησε η συζήτηση

Γράφτηκε από την

Αφού αψήφησε την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε εξασέλιδο… εξάψαλμο στη Νάνσι Πελόζι.

Ξεκίνησε η συζήτηση πριν την ιστορική ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία.

Αφού αψήφησε την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε εξασέλιδο… εξάψαλμο στη Νάνσι Πελόζι. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής για «κυνήγι μαγισσών» και τους Δημοκρατικούς για «κατάχρηση εξουσίας». «Κάνετε κάτι φριχτό, αλλά εσείς θα πρέπει να ζήσετε με αυτό, όχι εγώ» αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Προσβάλλετε τους ιδρυτές της χώρας μας και την πίστη των Αμερικανών λέγοντας ότι προσεύχεστε για εμένα» συνεχίζει, πετώντας τα βέλη του προς το κλασσικό, πλέον, «I pray for President Trump» της Πελόζι.

Μια αθώα, καθημερινή συζήτηση

Ο Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου, υπό τη σκιά του ουκρανικού ζητήματος. Ο ίδιος αρνείται την περίφημη «υπόθεση Ζελένσκι» αναφέροντας ότι είχε απλώς μια «αθώα συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας», ζητώντας του να κάνει χάρη στους Αμερικανούς και να δώσει πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν, επειδή «η Ουκρανία γνωρίζει το ζήτημα καλά».

H Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες εξάωρη συζήτηση πριν την ιστορική ψηφοφορία. Λίγη ώρα πριν την έναρξη, ο Αμερικανός Πρόεδρος «ξαναχτυπά» μέσω του twitter του, αρνούμενος αφενός τις κατηγορίες για ακόμα μια φορά και βρίζοντας αφετέρου τους Δημοκρατικούς. Κλείνει ζητώντας από τους πολίτες να προσευχηθούν γι’ αυτόν, γιατί «αυτό το τρομερό δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανέναν πρόεδρο».

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία ή όχι. Καθώς, όμως, τον έλεγχο της Γερουσίας έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, είναι σχεδόν απίθανο να καθαιρεθεί τελικά ο Πρόεδρος. Αν ο Τραμπ τελικά τη γλιτώσει από τους Αμερικανούς πολιτικούς, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που από χθες γεμίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας την καθαίρεσή του.

Πηγή: ethnos.gr