Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2020 12:45

Καμερούν: Ώρες αγωνίας για τους 5 ναυτικούς - Σιγή ιχθύος από τους πειρατές (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καμερούν: Ώρες αγωνίας για τους 5 ναυτικούς - Σιγή ιχθύος από τους πειρατές (Βίντεο)

Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου οι πέντε Έλληνες ναυτικοί να επιστρέψουν από το Καμερούν σώοι και αβλαβείς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open TV, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως το υπ. Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του “Happy Lady”.

Άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει ζητήσει από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνει ότι χρειάζεται. Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τους Έλληνες ναυτικούς και δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες την κατάσταση της υγείας τους.

Η επίθεση σημειώθηκε την Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν. Μάλιστα, οι έξι πειρατές που είχαν βαρύ οπλισμό απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πέντε απαχθέντες είναι Έλληνες, οι δύο Φιλιππινέζοι και ο ένας Ουκρανός. 

«Χθες, στις 12:30 μιλούσε η γυναίκα του και χτύπησαν την πόρτα, μπούκαραν αυτοί μέσα και τους πήραν. Το κατάλαβε η κοπέλα, είπε ότι κάτι συμβαίνει. Για να μου κλείσει το τηλέφωνο ο άνδρας μου, κάτι συμβαίνει», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha η μητέρα του 45χρονου καπετάνιου.

«Μου είπαν κάντε υπομονή, τι να κάνω; Θα κάνω υπομονή όπως όλες οι μανάδες. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Σε πέντε ημέρες συνήθως αυτοί επικοινωνούν με τα υπουργεία. Πέντε ημέρες μας αφήνουν να τσιτσιριστούμε, να φοβηθούμε, να κλάψουμε για να τα δώσουν », πρόσθεσε η μητέρα του καπετάνιου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ώρα της επίθεσης ο τρίτος μηχανικός, ηλικίας 25 ετών, τραυματίστηκε στο πόδι από εξοστρακισμό σφαίρας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Καμερούν. Μιλώντας στον Alpha η θεία του, είπε ότι «τραυματίστηκε στο πόδι. Έστειλε στην μητέρα του και τον πατέρα του μήνυμα ότι είναι καλά, να μην ανησυχούν».

«Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Θέλω να πω στις οικογένειες των ομήρων να μην ανησυχούν διότι δεν έχουμε κρούσματα, να έχουν κάνει κακό στους ομήρους. Είναι θέμα χρόνου να τους ελευθερώσουν. Να έχουν την ελπίδα τους στο Θεό», τόνισε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Καμερούν, Γρηγόριος.

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER