Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 16:07

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο Μεντβέντεφ

Γράφτηκε από την
Ρωσία: Παραιτήθηκε ο Μεντβέντεφ

Οι υπουργοί της κυβέρνησης πρόκειται να σχηματίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρις ότου ο Ρώσος πρόεδρος ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Oπρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπέβαλε την παραίτησή του. H παραίτηση του έγινε δεκτή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση Πούτιν - Μεντβέντεφ. Σημειώνεται ότι ο Πούτιν μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) είχε προτείνει σημαντικές συνταγματικές αλλαγές προκειμένου όπως σημείωσε «να διασφαλιστεί η ισορροπία, η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα».

Νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από μερικά λεπτά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρωθυπουργό, στην οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, αφού του εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την καλή δουλειά που έχει γίνει», του ζήτησε η κυβέρνηση να παραμείνει ενεργή μέχρι να οριστεί μεταβατική που θα αναλάβει τα καθήκοντά της.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης Μετβέντεβ πρόκειται να σχηματίσουν υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρις ότου ο Ρώσος πρόεδρος ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER