Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 12:30

Τσεχία: Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε ίδρυμα για ανθρώπους με αναπηρία

Γράφτηκε από την
Τσεχία: Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε ίδρυμα για ανθρώπους με αναπηρία

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε ίδρυμα για ανθρώπους με αναπηρία στην Τσεχία, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων στη δημόσια τσεχική τηλεόραση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ίδρυμα στο οποίο ζουν κυρίως άνδρες με διανοητικές και άλλες αναπηρίες στην πόλη Βέιπερτι, στο βορειοδυτικό τμήμα της Τσεχίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, στη χώρα. Το 2010 εννέα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πράγα που χρησιμοποιούσαν άστεγοι, ενώ το 1995 οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην τσεχική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις μίλησε για "μια τρομερή τραγωδία", σημειώνοντας σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 05:00 πμ τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος). Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την σβήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Η εφημερίδα Dennik N έγραψε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο και ότι τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από την εισπνοή καπνού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER