Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 09:30

Συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Η καγκελάριος της Γερμανίας πρόκειται να διεξαγάγει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν έχουν αναλάβει ρόλο τις τελευταίες εβδομάδες σε διεθνείς πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011.

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν για τις συρράξεις στη Λιβύη και τη Συρία, την κρίση στο Ιράκ και για τις εντάσεις με το Ιράν.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση.

Η σχέση των δύο ηγετών έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, εν μέρει εξαιτίας των συλλήψεων δεκάδων γερμανών υπηκόων τουρκικής καταγωγής ή προσώπων με διπλή υπηκοότητα στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και εξαιτίας των επικρίσεων για τον αυταρχισμό που επιδεικνύει ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής πολιτικής.

«Η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται στο μέσον μιας κρίσης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η λήψη μέτρων για να τερματιστεί η εκστρατεία καταστολής πρέπει να είναι στην καρδιά των συζητήσεων ανάμεσα στην Άγγελα Μέρκελ και τον τούρκο πρόεδρο», έκρινε ο Άντριου Γκάρντνερ, ειδικός της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τουρκία, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο ενόψει της συνάντησης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER