Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 11:01

Κόμπι Μπράιαντ: Ηχητικό ντοκουμέντο - «Πετάτε σε πολύ χαμηλό ύψος» (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ολο και περισσότερα στοιχεία για το σοκαριστικό δυστύχημα του Κόμπι Μπράιαντ με το ελικόπτερο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το ηχητικό-ντοκουμέντο από την επικοινωνία του πιλότου του Κόμπι Μπράιαντ με τον πύργο ελέγχου κυριολεκτικά ανατριχιάζει όταν πέφτει «σιγή» στην επικοινωνία. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στον διάλογο η ορατότητα στην περιοχή ήταν στο 1/2 ενώ ο πιλότος πραγματοποιούσε συνεχώς κύκλους προκειμένου να προσανατολιστεί και να γλιτώσει από την ομίχλη.

Κατά την διάρκεια της επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου συνεχώς δινόταν το στίγμα του ελικοπτέρου αλλά και το ύψος που βρισκόταν.

Στην περιοχή Καλαμπάσας του Λος Άντζελες επικρατούσε έντονη ομίχλη την ώρα της πτήσης και ο πύργος ελέγχου προειδοποίησε τον πιλότο ότι πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος.

Η επικοινωνία χάθηκε αφότου ο πύργος ελέγχου ρώτησε τον πιλότο αν θέλει κάποιο συνοδευτικό ελικόπτερο για βοήθεια, ενώ τον προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος. Αμέσως μετά υπήρξε σιγή στην επικοινωνία και το ελικόπτερο χάθηκε από το ραντάρ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?time_continue=280&v=B0pQfgi9ZqU&feature=emb_title}

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Πηγή: ethnos