Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 10:22

Οι Αμερικανοί το 2019 προτίμησαν τη βιβλιοθήκη παρά το σινεμά

Γράφτηκε από την
Οι Αμερικανοί το 2019 προτίμησαν τη βιβλιοθήκη παρά το σινεμά

H συζήτηση για το κατά πόσο οι δημόσιες βιβλιοθήκες μπορούν να επιβιώσουν, όταν τέτοιος πλούτος πληροφοριών είναι προσβάσιμος στο διαδίκτυο, έχει αναθερμανθεί.

Όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι βιβλιοθήκες διατηρούν υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Gallup, η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη ήταν «με διαφορά» η πιο συχνή πολιτιστική δραστηριότητα των Αμερικανών το 2019.

Το ερώτημα που τέθηκε προς τους συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν πόσες φορές πήραν μέρος σε εννέα διαφορετικές δραστηριότητες αναψυχής τον περασμένο χρόνο.

Η μετάβαση στη βιβλιοθήκη ήταν ο σαφής νικητής, με κατά μέσο όρο 10,5 επισκέψεις. Η παρακολούθηση μια ταινίας στον κινηματογράφο ήταν η δεύτερη πιο συχνή δραστηριότητα, με μέσο όρο 5,3 επισκέψεις και ακολουθεί η παρακολούθηση ενός live αθλητικού γεγονότος, με 4,7 επισκέψεις.

Η δραστηριότητα με τη χαμηλότερη θέση στη λίστα είναι η βόλτα στον ζωολογικό κήπο, με κατά μέσο όρο μόλις 0,9 επισκέψεις.

Τα νέα στοιχεία αντιπροσωπεύουν τη συνέχεια μιας έρευνας που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2001.

Τα πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα τον Τζάστιν ΜακΚάρθι του Gallup και τότε ήταν γενικά ίδια, δηλαδή οι βιβλιοθήκες είναι τόσο δημοφιλείς σήμερα όσο ήταν στη στροφή της χιλιετίας.

Ο αριθμός των επισκέψεων στον κινηματογράφο μειώθηκε ελαφρώς (κατά μέσον όρο 1,3 επισκέψεις), ενώ οι επισκέψεις σε μουσεία, η παρακολούθηση συναυλιών ή θεατρικών εκδηλώσεων και οι περιηγήσεις σε εθνικά ή ιστορικά πάρκα παρουσίασαν μικρή αύξηση (μέση επίσκεψη 0,7, 1,1 και 1,3 αντίστοιχα).

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER