Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 10:40

Σεργκέι Λαβρόφ: Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε στα πάντα

Γράφτηκε από την
Σεργκέι Λαβρόφ: Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε στα πάντα

Η Μόσχα και η Άγκυρα έχουν «πολύ καλές» σχέσεις, όμως η ομοφωνία σε όλα τα θέματα διαλόγου μεταξύ δύο οποιωνδήποτε χωρών είναι αδύνατη, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με φόντο τις διαφωνίες με την Άγκυρα σχετικά με την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ιντλίμπ της Συρίας.

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνούμε στα πάντα. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη συμφωνία σε όλα τα θέματα στις σχέσεις μεταξύ δύο οποιωνδήποτε χωρών. Εάν αυτό συμβαίνει, τότε μας υπενθυμίζει μια κάποια πίεση που οδηγεί στην απόλυτη συμφωνία» απάντησε ο Λαβρόφ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όταν ρωτήθηκε εάν οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι ή αντίπαλοι.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι η νίκη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «αναπόφευκτη» στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών και ανταρτών στη Συρία, το οποίο θέλει να ανακαταλάβει η Δαμασκός.

«Η νίκη εναντίον της τρομοκρατίας είναι αναπόφευκτη» διαβεβαίωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι εξουδετέρωσαν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όμως η Λερναία Ύδρα επιστρέφει» συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER