Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 08:10

Κορωνοϊός: Ακόμη 105 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Ξεπέρασαν τις 70.000 τα κρούσματα

Γράφτηκε από την

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Γουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας -πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο- καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε το 30ό κρούσμα

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε το τριακοστό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας στην Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε σχεδόν τριάντα άλλες χώρες, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

«Το 30ό επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα κορεατικής καταγωγής, γεννημένη το 1952, η σύζυγος του 29ου επιβεβαιωμένου κρούσματος. Ενώ βρισκόταν σε καραντίνα που επέβαλε η ίδια στον εαυτό της, οι εξετάσεις της επέστρεψαν θετικές. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απομόνωση σε νοσοκομείο», εξηγείται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τα κέντρα.

Χθες Κυριακή οι νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν το 29ο κρούσμα: πρόκειται για 82χρονο κορεάτη που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Κατά τα KCDC, εννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήρια από νοσοκομεία στη Νότια Κορέα. Κατά συνέπεια, 21 άνθρωποι συνεχίζουν να υποβάλλονται σε θεραπεία. Άλλοι 408 εξετάζονται.

Επιβεβαιώθηκε το 35ο κρούσμα του COVID-19 στην Ταϊλάνδη

Οι αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσαν άλλο ένα κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ασθενών που έχουν εντοπιστεί στη χώρα σε 35 από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ταϊλανδικού υπουργείου Υγείας Σουχούμ Καντσαναπιμάι.

Το νέο κρούσμα είναι μια Κινέζα, ηλικίας 60 ετών, συγγενείς της οποίας είχαν ήδη μολυνθεί, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Δεκαπέντε από τα κρούσματα κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευτεί και τους δόθηκε εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ