Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 15:50

Αγανάκτηση από το φόνο 7χρονου κοριτσιού στο Μεξικό

Γράφτηκε από την
Αγανάκτηση από το φόνο 7χρονου κοριτσιού στο Μεξικό

Ο εντοπισμός του πτώματος ενός 7χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε στο Μεξικό προκάλεσε έντονη αγανάκτηση χθες, Δευτέρα, μόλις δύο ημέρες αφού εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν κατά της φρικτής δολοφονίας μίας νεαρής γυναίκας από τον σύντροφό της.

Εξάλλου οι συγγενείς του κοριτσιού κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέτυχε να την προστατεύσει.

Το πτώμα της Φάτιμα Σεσίλια Αλντριγκέτ, το οποίο έφερε σημάδια βασανιστηρίων, εντοπίστηκε το Σάββατο μέσα σε πλαστική σακούλα στη συνοικία Τλαχουάκ της πόλης του Μεξικού, αφού οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της στις 11 Φεβρουαρίου.

Χθες οι γονείς των συμμαθητών της 7χρονης, αλλά και μέλη της οικογένειάς της διαδήλωσαν έξω από το σπίτι της οικογένειας και το σχολείο του κοριτσιού ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον φόνο της, αλλά και περισσότερη ασφάλεια για τα παιδιά και τις γυναίκες, κρατώντας πανό στα οποία έγραφαν «Δικαιοσύνη», ενώ αναρωτιόντουσαν «ποιανού θα είναι η σειρά αύριο;».

Το hashtag #JusticiaParaFatima (δικαιοσύνη για τη Φάτιμα) έχει γίνει viral παγκοσμίως, με 179.000 αναρτήσεις στο Twitter.

Η Σόνια Λόπες, θεία της Φάτιμα, κατήγγειλε ότι το κορίτσι θα μπορούσε να έχει βρεθεί ζωντανό, αν οι αρχές είχαν ακούσει την οικογένειά της.

«Η Φάτιμα δεν είναι μαζί μας διότι δεν ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα, διότι οι θεσμοί δεν έδωσαν την προσοχή που όφειλαν», κατήγγειλε. «Δεν θα την ξεχάσουμε».

Σύμφωνα με τη Λόπες, χάθηκε πολύτιμος χρόνος μετά τη δήλωση της εξαφάνισης της Φάτιμα. Επίσης πρόσθεσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν εισάκουσαν τις εκκλήσεις να βοηθήσουν τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία υποφέρει από προβλήματα υγείας, ώστε να στηρίξει την κόρη της.

Η τοπική εισαγγελία προσφέρει αμοιβή δύο εκατομμυρίων πέσος (περίπου 107.000 δολαρίων) σε αντάλλαγμα για πληροφορίες που θα επιτρέψουν να εντοπιστεί ο απαγωγέας και ο δολοφόνος της 7χρονης.

Ο Ουλίσες Λάρα, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η μητέρα του κοριτσιού πήγε να το πάρει από το σχολείο και, αφού δεν το βρήκε, άρχισε να το ψάχνει.

Σε εικόνες που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές από την ημέρα της εξαφάνισης της Φατίμα, φαίνεται να την κρατά από το χέρι μια άλλη γυναίκα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER