Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 15:20

Κορονοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν στη Γερμανία

Γράφτηκε από την

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε στα 117, από 66 μέχρι χθες, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων έχει διευρύνει τις οδηγίες της σχετικά τα ταξίδια και ματαίωσε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις. Το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει επίσης όσους παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος να μην συμμετέχουν σε μαζικές συναθροίσεις.

Περισσότερα από τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας. Πολλά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, καθώς ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είπε σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι αναμένει το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους. Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία είναι έτοιμη να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις και περιοχές για να ελέγξει την επιδημία, απάντησε: «Αυτό θα ήταν η ύστατη λύση». Δεν διευκρίνισε πάντως τι θα έπρεπε να συμβεί ώστε να ληφθούν τέτοια δρακόντεια μέτρα.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είπε ότι η Γερμανία θα είναι σε θέση να λάβει μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας εάν η επιδημία προκαλέσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ