Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 09:10

Κορονοϊός: Στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου οι αποφάσεις για τη λήψη μέτρων

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου οι αποφάσεις για τη λήψη μέτρων

Στο τακτικό Eurogroup της 16ης Μαρτίου παραπέμπονται οι όποιες αποφάσεις για τη λήψη μέτρων ανάλογα με την έκταση και την ένταση των προβλημάτων από τον κορονοϊό.

Στο  Eurogroup που συνεδρίασε την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη υπό διευρυμένη σύνθεση, υπήρξε μια αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε αναλυτική παρουσίαση από τους υπουργούς 7- 8 χωρών (από τις βόρειες χώρες μίλησε μόνον ο Γερμανός υπουργός).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετοί υπουργοί Οικονομικών επιθυμούν να υπάρξει μια δέσμη δημοσιονομικών μέτρων (σε συνδυασμό με τα μέτρα νομισματικής πολιτικής), κυρίως ως προς την πλευρά εξαιρέσεων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Ως προς την έκταση του προβλήματος, από το Eurogroup προκύπτει ότι η σοβαρότερη κατάσταση καταγράφεται έως τώρα στην Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ χαρακτηρίζεται μέτρια στην Ισπανία και την Κροατία και καλύτερη στις χώρες του Βορρά.

Σημειώνεται ότι, σήμερα συνεδριάζει (δια ζώσης) το Euro Working Group, στο οποίο αναμένεται να υπάρξει επίσης συζήτηση για το πρόβλημα με τον κορονοϊό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER