Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:30

Κορονοϊός: Η British Airways ακυρώνει όλες τις σημερινές πτήσεις από και προς την Ιταλία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Η British Airways ακυρώνει όλες τις σημερινές πτήσεις από και προς την Ιταλία

Το σύνολο της αεροπορικής κυκλοφορίας προς τη Δανία από περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά από τον κορονοϊό, θα σταματήσει αργότερα σήμερα, δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν.

«Αργότερα σήμερα το σύνολο της αεροπορικής κυκλοφορίας προς τη Δανία από κόκκινες περιοχές θα ανασταλεί», δήλωσε η Φρέντερικσεν, αναφερόμενη στις περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά από τον κορονοϊό όπως η βόρεια Ιταλία, το Ιράν και η Νότια Κορέα.

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρία British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέβαλε όλες τις σημερινές πτήσεις της προς την Ιταλία μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο σύνολο της χώρας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, εκπρόσωπος της British Airways επιβεβαίωσε την ακύρωση των πτήσεων προς και από την Ιταλία σήμερα. Η εκπρόσωπος διευκρίνισε πως «όλοι οι πελάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα έχουν ενημερωθεί» χωρίς να διευκρινίζει αν θα υπάρξουν ενδεχόμενες ακυρώσεις τις ερχόμενες ημέρες.

Εξάλλου, η Σερβία έκλεισε σήμερα τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του κορονοϊού, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Η προσωρινή απαγόρευση αφορά όποιον φθάνει «από την Ιταλία, ορισμένες επαρχίες της Κίνας, τη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ελβετία», ανέφερε. Η κυβέρνηση δεν είπε πότε θα αρθεί η απαγόρευση.

Μέχρι τώρα τέσσερις άνθρωποι στη Σερβία, περιλαμβανομένου ενός Κινέζου πολίτη, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Επίσης το Χονγκ Κονγκ θα θέσει σε καραντίνα όλους τους επισκέπτες από την Ιταλία και από περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας για δύο εβδομάδες από την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού, ανέφερε σήμερα το γαλλικό προξενείο στην υπό κινεζική κυριαρχία πόλη.

Το ασιατικό χρηματοπιστωτικό κέντρο, που είναι και μεγάλο κέντρο διαμετακόμισης στην περιοχή, θα θέσει σε καραντίνα τους επισκέπτες από την Μπουργκόν-Φρανς-Κοντέ και το Γκραντ Εστ στη Γαλλία, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία και το Χοκάιντο στην Ιαπωνία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ανέφερε.

Από την πλευρά του το Καζακστάν απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από την Ιταλία λόγω του κοροναϊού και προσθέτει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία στον κατάλογο από τις 12 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών Ζανταρμπέκ Μπερκσίν.

Η κεντροασιατική χώρα, που συνορεύει με την Κίνα, δεν έχει αναφέρει μέχρι τώρα κρούσματα στο έδαφός της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER