Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 10:15

Στους 26 οι νεκροί από την κατάρρευση του ξενοδοχείου στην Κίνα

Γράφτηκε από την
Στους 26 οι νεκροί από την κατάρρευση του ξενοδοχείου στην Κίνα

Σε 26 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να τίθενται σε καραντίνα πολίτες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

Από τους 71 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν το Σάββατο στα ερείπια του ξενοδοχείου δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως τρεις παραμένουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα αίτια της κατάρρευσης του ξενοδοχείου Σιντζιά, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Τσιουαντζόου της επαρχίας Φουτζιάν, δεν είναι ακόμη γνωστά.

Πρόσφατα το ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε χώρο καραντίνας για ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2. Όλοι οι ένοικοι του είχαν βρεθεί αρνητικοί στον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα Quanzhou Evening News.

Το κτίριο «είχε κατασκευαστεί παράνομα και είχαν γίνει πολλές παραβιάσεις του οικοδομικού κανονισμού», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η ανακαίνιση του πρώτου ορόφου είχε ξεκινήσει το σεληνιακό Νέο Έτος, το οποίο φέτος ήταν στις 25 Ιανουαρίου. Οι εργάτες στην Κίνα, οι οποίοι συνέχιζαν να εργάζονται ακόμη το Σάββατο, είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι μία κολόνα είχε παραμορφωθεί λίγο πριν την κατάρρευσή του, πρόσθεσε το υπουργείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER