Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 10:49

Σκέψεις για απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων στη Βρετανία

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα υιοθετήσει έκτακτη νομοθεσία την επόμενη εβδομάδα βάσει της οποίας θα απαγορεύει της μαζικές συγκεντρώσεις σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, μια κλιμάκωση του σχεδίου της για την αντιμετώπιση της κρίσης, το οποίο οι επικριτές του έχουν χαρακτηρίσει πολύ χαλαρό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορις Τζονσον μέχρι στιγμής αντιστεκόταν στην πίεση να υιοθετήσει κάποια από τα πιο αυστηρά μέτρα στα οποία έχουν προχωρήσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

Όμως χθες Παρασκευή ανεστάλησαν οι αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ως τις 4 Απριλίου, ενώ οι διοργανωτές ακύρωσαν άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος του Λονδίνου.

«Έχουμε προετοιμάσει έκτακτη νομοθεσία προκειμένου να δοθούν στην κυβέρνηση οι εξουσίες που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, περιλαμβανομένων των εξουσιών να απαγορεύει τις μαζικές συναθροίσεις», επεσήμανε κυβερνητική πηγή.

«Θα δημοσιεύσουμε τη νομοθεσία αυτή την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων ίσως τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ενδέχεται να επηρεάσει εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Γκλάστονμπέρι και το πρωτάθλημα τένις του Γουίμπλετον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ