Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 08:50

ΗΠΑ: Αναβάλλονται λόγω κορονοϊού οι προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος στη Τζόρτζια

Γράφτηκε από την
ΗΠΑ: Αναβάλλονται λόγω κορονοϊού οι προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος στη Τζόρτζια

Οι αρχές της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν για τις 19 Μαΐου τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες αρχικά ήταν προγραμματισμένες για τις 24 Μαρτίου, εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορονοϊού.

«Τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα και η βασική μου προτεραιότητα είναι να προστατεύσω την υγεία του προσωπικού μας στα εκλογικά κέντρα, των οικογενειών τους και όλης της κοινότητας», δήλωσε ο Μπραντ Ράφενσπέργκερ γραμματέας της πολιτείας Τζόρτζια σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο.

Νωρίτερα χθες ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ είχε κηρύξει την πολιτεία σε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν καταγραφεί εκεί 66 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και ένα θάνατος, αναφέρει το ΑΠΕ.

Την Παρασκευή οι αρχές της Λουιζιάνα είχαν ανακοινώσει την αναβολή των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος, που ήταν προγραμματισμένες για τις 4 Απριλίου, για τους ίδιους λόγους. Η ψηφοφορία στη Λουιζιάνα θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου.

Αντίθετα τέσσερις πολιτείες, η Φλόριντα, το Οχάιο, το Ιλινόι και η Αριζόνα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές όπως ήταν προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερες από τις μισές προκριματικές εκλογές (25 σε σύνολο 57) για την εκλογή του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.


NEWSLETTER