Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 15:00

Τρίτος γιατρός στην Κροατία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Γράφτηκε από την
Τρίτος γιατρός στην Κροατία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος δήλωσε ότι γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο, στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» της κροατικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε ο κ. Μπέρος, ο γιατρός ήταν στο εξωτερικό τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες. Έντεκα άτομα από το προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ζάγκρεμπ που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή τέθηκαν σε απομόνωση και το τμήμα της καρδιολογικής κλινικής έχει κλείσει, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Jutarnji List». Πρόκειται για τον τρίτο γιατρό στην Κροατία που νοσεί από κορονοϊό. Οι άλλοι δύο εργάζονται στο νοσοκομείο «Dubrava» του Ζάγκρεμπ.

Στο μεταξύ, ο διοικητής του νοσοκομείου της Ριέκα Ντάβορ Στίματς δήλωσε ότι ο πρώτος ασθενής που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στη Ριέκα, πριν από περίπου δέκα ημέρες, έχει αναρρώσει πλήρως και πιθανότατα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα. Από τις νέες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, τις περασμένες δύο μέρες, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τη λοίμωξη.

Εκτός από τον ασθενή που αναμένεται να λάβει εξιτήριο, άλλοι δύο ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο δεν παρουσιάζουν σημάδια επιδείνωσης. Επιπλέον, πέντε άτομα στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση, σε μια προσπάθεια αποτροπής της διασποράς του ιού.

Εξάλλου, στην περιοχή της Ίστρια, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι όλοι οι οδηγοί φορτηγών που φθάνουν στα διοικητικά όρια της συγκεκριμένης περιοχής θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, σε μια προσπάθεια αποτροπής της διάδοσης του ιού.


NEWSLETTER