Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 09:56

Ισημερινός: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας μετά το άλμα στα κρούσματα του Covid19

Γράφτηκε από την

Οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας του Ισημερινού υπέβαλαν το Σάββατο την παραίτησή τους, λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα εκτοξεύτηκε σε πάνω από 500.

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα, επιβάλλοντας παράλληλα μια νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μαζί με άλλα μέτρα περιορισμού μετακίνησης.

Χθες Σάββατο, αξιωματούχοι σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εξ αποστάσεως, ανακοίνωσαν 532 κρούσματα και επτά θανάτους εξαιτίας του ιού. Την Τρίτη ο αντιπρόεδρος Ότο Σονενχόλζνερ είχε κάνει λόγο για δύο θανάτους και 111 κρούσματα, αριθμός που ήταν διπλάσιος από την προηγούμενη μέρα (58 κρούσματα τη Δευτέρα).

Ώρες μετά την ανακοίνωση του νέου απολογισμού, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την παραίτηση της υπουργού Υγείας Καταλίνα Αντραμούνο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Στη θέση διορίστηκε ο γιατρός Χουάν Κάρλος Σεβάγιος, που έχει εργαστεί σε αρκετά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με μια προεδρική ανακοίνωση, παραιτήθηκε και ο υπουργός Εργασίας.

Μετά τις καταγγελίες επαγγελματιών στους τομείς υγείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έχουν επαρκή βοήθεια για να φροντίσουν ασθενείς που μολύνονται από τον ιό, η Αντραμούνο επισκέφτηκε την Παρασκευή δημόσια νοσοκομεία, διαβεβαιώνοντας το προσωπικό ότι θα τους χορηγηθούν επαρκείς ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμοί.

Ο πρόεδρος Λενίν Μορένο ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ πως η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στους πλέον ευάλωτους πολίτες της χώρας, δίνοντας απευθείας ένα ποσό 60 δολαρίων για δύο μήνες στις οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 400 δολαρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ