Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 09:20

Κορονοϊός: Έκλεισε τα σύνορα της και η Ουρουγουάη

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Έκλεισε τα σύνορα της και η Ουρουγουάη

Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της χώρας για τους αλλοδαπούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ απαγόρευσε επίσης μέχρι νεοτέρας τα ταξίδια στο εξωτερικό για τουρισμό, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Η είσοδος ξένων υπηκόων κινούμενων με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς μέσω οποιουδήποτε σημείου συνοριακού ελέγχου απαγορεύεται» μέχρι νεοτέρας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ερνέστο Τάλβι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και οι υπήκοοι της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Παραγουάης — των υπολοίπων κρατών μελών της MERCOSUR — που διέρχονται από αεροδρόμια της χώρας καθώς επιστρέφουν στις πατρίδες τους «εξαιρούνται από το μέτρο», διευκρίνισε ο ουρουγουανός ΥΠΕΞ.

Απαγορεύεται εξάλλου η έξοδος από τη χώρα για τουρισμό μέχρι τουλάχιστον τη 13η Απριλίου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια χωριστής συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Άλβαρο Ντελγάδο.

Οι αρχές της Ουρουγουάης είχαν ήδη διατάξει τη 16η Μαρτίου το πλήρες κλείσιμο των συνόρων με την Αργεντινή, ενώ την Κυριακή διέκοψαν τις χερσαίες συνδέσεις με τη Βραζιλία. Έχουν επίσης αναστείλει μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 189 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER