Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 15:15

Κορονοϊός: Τουλάχιστον μέχρι τις 20 Απριλίου σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Τουλάχιστον μέχρι τις 20 Απριλίου σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία

Η Γερμανία δεν σχεδιάζει να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις του πληθυσμού εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού πριν τις 20 Απριλίου, δήλωσε η επικεφαλής της καγκελαρίας της Άνγκελα Μέρκελ, Χέλγκε Μπράουν.

Λίγες μέρες μετά την εφαρμογή των μέτρων σε πανεθνικό επίπεδο με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κι ενώ το ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία από την Covid-19 παραμένει χαμηλό η Χέλγκε Μπράουν διεμήνυσε μέσω της εφημερίδας Der Tagesspiegel ότι «δεν θα συζητήσουμε χαλάρωση [των περιοριστικών μέτρων] μέχρι τις 20 Απριλίου και μέχρι τότε θα παραμένουν σε ισχύ».

Ενώ πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα φανεί αν τα μέτρα έχουν αποδώσει. «Αν καταφέρουμε να μειώσουμε τον ρυθμό των μολύνσεων σε βαθμό που να χρειάζονται δέκα, δώδεκα ή και 14 μέρες για τον διπλασιασμό των κρουσμάτων, τότε θα ξέρουμε ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο», τόνισε.

Γερμανία: 52.547 κρούσματα και 389 θάνατοι από τον κορονοϊό

Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στη Γερμανία διπλασιάζονται σχεδόν ανά τρεις με πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 52.547 και 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Το RKI ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα καθώς δεν έχει λάβει αναφορές από τα κρατίδια Βάδης-Βυτερμβέργης, Έσσης και Σάαρλαντ.

Η Γερμανία υπέρ της στρατηγικής της Νότιας Κορέας για την πανδημία

Ακόμη και αν για ορισμένους έχουν χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα μέχρις ότου υπάρχει διαθέσιμο ένα εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, πρόσθεσε η Μπράουν. Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ τάσσεται υπέρ της στρατηγικής που εφαρμόζεται στη Νότια Κορέα και περιλαμβάνει ένα μείγμα επιθετικής διενέργειας τεστ σε ευρείς ομάδες του πληθυσμού και ψηφιακή ανίχνευση των ατόμων με τα οποία ήλθαν σε επαφή οι φορείς για να περιοριστεί η πανδημία, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt.

H Άνγκελα Μέρκελ, που βρίσκεται επίσης σε καραντίνα, κάλεσε προ ημερών το γερμανικό λαό να δείξει υπομονή με τα περιοριστικά μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER