Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 20:39

Κορονοϊός - Τουρκία: Τους 131 έφτασαν οι νεκροί – 9.217 τα κρούσματα

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός - Τουρκία: Τους 131 έφτασαν οι νεκροί – 9.217 τα κρούσματα

Τα κρούσματα, συνολικά, πλησιάζουν τις 10.000.

Νέο δραματικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα Κυριακή η Τουρκία λόγω κορονοϊού. Στους 131 έφτασαν οι νεκροί, αφού 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τις 10 χιλιάδες.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, τα κρούσματα έφτασαν σήμερα τα 9.217 (1.815 περισσότερα από χθες).

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού έθεσε σήμερα την Κωνσταντινούπολη ο νομάρχης, ζητώντας από όλους τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι για 48 ώρες. Έπειτα από την εξουσία που έδωσε στους τοπικούς άρχοντες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να αποφασίζει για τα μέτρα η κάθε περιφέρεια, αποφεύγοντας να κηρύξει γενικό lockdown η κυβέρνηση, ο νομάρχης της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας ανακοίνωσε μέσω twitter ότι η Κωνσταντινούπολη τίθεται σε απομόνωση.

Παράλληλα, στις εισόδους και εξόδους της Κωνσταντινούπολης διεξάγονται ιατρικοί έλεγχοι σε πολίτες που εισέρχονται ή εξέρχονται οδικώς από το νομό. Σε περίπτωση διαπίστωσης ύποπτου κρούσματος οδηγείται για περαιτέρω εξετάσεις και καραντίνα. Έλεγχοι διεξάγονται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κωνσταντινούπολης.

«Οι επόμενες 5 ημέρες είναι πολύ σημαντικές. Αν δεν τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα για να ελέγξουμε την ασθένεια, θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού», τονίζει ο λοιμωξιολόγος, Μεχμέτ Τζεϊχάν, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον κορονοϊό του τουρκικού υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χουριέτ».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER