Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 08:40

Μεξικό: Οκτώ νεκροί και 163 κρούσματα σε ένα 24ωρο από τον κορονοϊό

Γράφτηκε από την
Μεξικό: Οκτώ νεκροί και 163 κρούσματα σε ένα 24ωρο από τον κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι κατέγραψε οκτώ νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τα 37, από 29 την προηγουμένη. Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 163, στα 1.378, από 1.215 την Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ απηύθυνε από την πλευρά του έκκληση στους Μεξικανούς που ζουν στις ΗΠΑ να περιορίσουν τις επισκέψεις σε συγγενείς τους στην πατρίδα τους για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας, που συνεχίζεται με ραγδαίο ρυθμό στην επικράτεια του βόρειου γείτονα της χώρας του.

«Ευχαριστούμε Κίνα» με τρία θαυμαστικά

Παράλληλα, ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σε δύο κινεζικές ανθρωπιστικές οργανώσεις επειδή προσέφεραν στο Μεξικό μέσα για την προστασία του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Το Ινστιτούτο Τζακ Μα και το Ινστιτούτο Αλιμπάμπα δώρισαν 100.000 μάσκες, 50.000 σετ εξετάσεων για να επαληθεύεται εάν κάποιος έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό και πέντε μηχανήματα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στο Μεξικό, υλικό που έφθασε στη χώρα της κεντρικής Αμερικής τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με το κέντρο κινεζικού πολιτισμού στο Μεξικό.

Ο Τζακ Μα είναι ο ιδρυτής του διαδικτυακού πολυκαταστήματος Αλιμπάμπα.

«Ευχαριστούμε Κίνα!!!» ήταν η αντίδραση του Εμπράρδ με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία είχε προσθέσει σύνδεσμο υπερκειμένου σε δημοσίευμα για τη δωρεά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER