Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 11:00

Κορονοϊός: Εξετάζεται παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Βουλγαρία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Εξετάζεται παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Βουλγαρία

Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει στο Κοινοβούλιο την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 13 Μαΐου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Βουλγαρία προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ το μέγεθος της κρίσης δεν μπορεί να εκτιμηθεί ή να προβλεφθεί ακόμα. Η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να διευκολυνθεί μόνο με την επέκταση των περιορισμών και των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία και τις συστάσεις της εθνικής ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Τριάντα επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 449. Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε δέκα. Δεκαεπτά ασθενείς που έχουν μολυνθεί με COVID-19 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Είκοσι πέντε άτομα που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό, έχουν θεραπευθεί.

Προσωρινό κλείσιμο είκοσι διαβάσεων στα σύνορα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Στο προσωρινό κλείσιμο είκοσι διαβάσεων στα σύνορα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προχώρησε σήμερα το πρωί η Κροατία, εφαρμόζοντας τη σχετική συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι δύο χώρες, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κροατία ανήλθε σε 963 και των θυμάτων σε έξι. Εβδομήντα τρεις ασθενείς που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό θεραπεύθηκαν. Συνολικά, 21.701 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.446 είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 ανήλθε σε 450 και των θυμάτων σε 13. Οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού ήταν ηλικιωμένοι και έπασχαν από χρόνιες παθήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER