Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 11:20

Ο κορονοϊός χτυπά τις βρετανικές εταιρείες: Περίπου οι μισές θα θέσουν σε διαθεσιμότητα άνω του 50% των εργαζόμενων

Γράφτηκε από την
Ο κορονοϊός χτυπά τις βρετανικές εταιρείες: Περίπου οι μισές θα θέσουν σε διαθεσιμότητα άνω του 50% των εργαζόμενων

Περίπου 50% των βρετανικών εταιριών αναμένεται ότι θα θέσουν σε διαθεσιμότητα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του εργατικού δυναμικού τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκαναν τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια (BCC).

Η έρευνα υπογραμμίζει την ουσιαστική ανάγκη χορήγησης κυβερνητικής βοήθειας, καθώς η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο οδεύει προς τη στασιμότητα.

Η κυβέρνηση στο Λονδίνο έχει υποσχεθεί τη χορήγηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων λιρών με τη μορφή βοήθειας προς τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων ενισχυμένου κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Οι βρετανικές αερογραμμές (British Airways-ΒΑ), ιδιοκτησίας της IAG, αναμένεται να ανακοινώσουν ότι θέτουν σε διαθεσιμότητα 36.000 υπαλλήλους τους, μετέδωσε το BBC.

Η αναφερόμενη αεροπορική εταιρία ήρθε σε ευρεία συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων Unite η οποία προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας ποσοστού 80% των πληρωμάτων καμπίνας της ΒΑ, όπως επίσης, του προσωπικού εδάφους, των μηχανικών, αλλά και του προσωπικού των κεντρικών γραφείων της, σύμφωνα με το BBC, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού.

Οι συνομιλίες με το συνδικάτο συνεχίζονται, ανέφερε η British Airways σε σύντομη δήλωσή της προς το Reuters.


NEWSLETTER