Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 13:10

Κορονοϊός: Τους 50 έφθασαν οι νεκροί στην Ινδία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Τους 50 έφθασαν οι νεκροί στην Ινδία

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε κατά εννέα, στους 50 νεκρούς σήμερα στην Ινδία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 1.965, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Ως τις 09:00 [σ.σ. τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας], είχαν καταγραφεί 50 θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους μέχρι σήμερα έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ο αριθμός των κρουσμάτων που το υπουργείο χαρακτηρίζει «ενεργά» είναι «1.764 αυτή τη στιγμή», κατά το κείμενο.

Σήμερα Πέμπτη συμπληρώνονται 21 ημέρες αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι επέβαλε περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών για να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας.

Αυστραλία

Η επιβολή των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης από την αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας για την πρόληψη εξάπλωσης της COVID-19 θα εφαρμοστεί για ένα τρίμηνο, ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών μειώνεται.

Μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περιορίσει τις κοινωνικές συγκεντρώσεις στα δύο άτομα, οι ομοσπονδιακές Πολιτείες στην Αυστραλία έχουν δώσει οδηγίες στις αστυνομικές αρχές τους για την επιβολή προστίμων άνω των 11.000 δολαρίων Αυστραλίας (6.672 δολαρίων) στους παραβάτες των περιορισμών.

Η αστυνομία και ο στρατός της Αυστραλίας θα μεταφέρουν με ελικόπτερα γιατρούς σε πολλά κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται κοντά στο Σίδνεϊ για να εντοπίσουν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 9.000 μέλη πληρωμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Αυτή η εκτεταμένη και στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, η οποία πρόκειται να αρχίσει αυτό το σαββατοκύριακο, έχει στόχο να διευθετηθεί η διένεξη που φέρνει αντιμέτωπες εταιρείες κρουαζιέρας με τις αυστραλιανές αρχές.
Αυτές οι τελευταίες εκφράζουν φόβους ότι θα κατακλυστούν από ένα κύμα εισαγόμενων νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στα μέσα Μαρτίου, η Αυστραλία απαγόρευσε τον κατάπλου στα λιμάνια της όλων των κρουαζιερόπλοιων. Στη συνέχεια επέτρεψε στους αυστραλούς επιβάτες να αποβιβασθούν από τέσσερα πλοία στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Μεταξύ των επιβατών αυτών, περισσότεροι από 450 ήταν φορείς της Covid-19, κάτι που επέφερε αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα.

«Διατηρώ την πορεία στο θέμα αυτό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας που περιλαμβάνει το Σίδνεϊ και όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα κρουαζιερόπλοια.

«Ο φόβος μου είναι πως θέτοντας σε απομόνωση 9.000 ανθρώπους χωρίς να ξέρουμε αν είναι φορείς του ιού ή αν μπορούν να τον αναπτύξουν, αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία.», εξήγησε.

«Θα μεταφέρουμε φάρμακα σε οκτώ πλοία. Αυτό από μόνο του είναι μια δύσκολη αποστολή», υπογράμμισε.

Ο ίδιος δήλωσε πως κάθε πρόσωπο που έχει ανάγκη επείγουσας ιατρικής φροντίδας θα μεταφέρεται στην ξηρά, αλλά τα πλοία οφείλουν να επιστρέψουν στα λιμάνια νηολόγησής τους με το υπόλοιπο πλήρωμά τους.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, συνολικά 18 κρουαζιερόπλοια νηολογημένα στο εξωτερικό βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυστραλιανά ύδατα και λιμάνια, με συνολικά 15.000 μέλη πληρωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER