Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 13:30

Κορονοϊός: Επίδομα 500 ευρώ σε γιατρούς και νοσηλευτές στη Ρουμανία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Επίδομα 500 ευρώ σε γιατρούς και νοσηλευτές στη Ρουμανία

Επίδομα 500 ευρώ θα λαμβάνουν κάθε μήνα, και για όσο διάστημα διαρκέσει η πανδημία του κορονοϊού, γιατροί και νοσηλευτές στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Νέλου Τατάρου, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Digi 24».

Το επίδομα, όπως διευκρίνισε ο κ. Τατάρου, αφορά το σύνολο του ιατρικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα (όλα τα τμήματα που νοσηλεύουν ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, διερευνούν κρούσματα ή παρέχουν συμβουλές σε ασθενείς με κορονοϊό).

Συνολικά 116 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 2.378.

Στο μεταξύ, αεροσκάφος «C-27 Spartan» της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στη Ρουμανία εξοπλισμό προστασίας από την Τουρκία, που αποτελείται από 100.000 μάσκες προστασίας, τύπου FFP2 και FFP3.

Οι μάσκες προστασίας αγοράστηκαν από το ρουμανικό κράτος μέσω του Κεντρικού Γραφείου Προμηθειών και της Γενικής Επιθεώρησης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19. Η διανομή του προστατευτικού εξοπλισμού θα γίνει ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από το Agerpres.


NEWSLETTER