Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 11:20

Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού στη Σλοβενία

Γράφτηκε από την
Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού στη Σλοβενία

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη χώρα του για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις.

«Η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Γιάνσα, «εξετάζει την πιθανότητα επανέναρξης ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων, στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου και των υπηρεσιών, σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σλοβένος πρωθυπουργός σημείωσε ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι εκτεθειμένο στον ιό (το 1/5 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης) και πρόσθεσε πως η καμπύλη της διάδοσης του ιού που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 36 άτομα και έχει μολύνει περισσότερα από 1.055, είναι πλέον πιο οριζόντια, αλλά δεν μειώνεται.

Τέλος, ο κ. Γιάνσα σημείωσε ότι οι πολίτες που τηρούν τα μέτρα περιορισμού έχουν μειώσει σημαντικά την πιθανότητα νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό.


NEWSLETTER