Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 08:50

Τουρκία: Στόχος η σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα μετά το Ραμαζάνι

Γράφτηκε από την
Τουρκία: Στόχος η σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα μετά το Ραμαζάνι

Κατά 115 αυξήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από την αρχή της κρίσης σε 2.491 θύματα, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.116 με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον στα 101.790.

Στον αντίποδα, 18.491 άτομα έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 40.962, όπως ενημέρωσε αργά χθες ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά μέσω Twitter.

«Σήμερα (σ.σ. χθες Πέμπτη) είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από χθες (σ.σ. προχθές Τετάρτη). Φτάσαμε σε αυτό το σημείο με συνολικά 791.906 διαγνωστικά τεστ, χωρίς κανένα από αυτά να γίνει τυχαία», εξήγησε ο υπουργός, ο οποίος σε άλλο μήνυμά του υποστήριξε ότι σε κάθε κρούσμα, γίνεται ιχνηλάτηση επαφών.

Ο Κοτζά θεωρεί ότι μπορεί να γίνει σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα αφού ολοκληρωθεί το Ραμαζάνι, που αρχίζει σήμερα — δηλαδή στα τέλη του Μαΐου — αλλά, για να συμβεί αυτό, επιμένει ότι όλοι πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.


NEWSLETTER