Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 11:10

Μεταναστευτικό: Η Σλοβενία θα υποδεχθεί 4 ασυνόδευτα ανήλικα από την Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Μεταναστευτικό: Η Σλοβενία θα υποδεχθεί 4 ασυνόδευτα ανήλικα από την Ελλάδα

Η Σλοβενία θα υποδεχθεί τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά από τα κέντρα μεταναστών στα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας (αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου), είναι τα παιδιά να είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών.

Η Σλοβενία εξέφρασε ετοιμότητα «να δεχτεί τα παιδιά και να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" δίνοντας αγώνα ενάντια στις παράνομες μεταναστεύσεις», δήλωσε ο κ. Χόις, μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Η διαδικασία υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων συντονίζεται με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, υπογράμμισε ο Σλοβένος υπουργός Εσωτερικών. Επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχουν περισσότεροι από 6.000 μετανάστες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ελαφρώς λιγότεροι στη Σερβία που πιθανότατα θα περιμένουν να περάσει η πανδημία της Covid-19 και στη συνέχεια να προχωρήσουν προς τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


NEWSLETTER