Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 12:00

Ρουμανία: Μετά τις 15 Μαΐου η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων

Γράφτηκε από την
Ρουμανία: Μετά τις 15 Μαΐου η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων

Την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων μετά τις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η επανέναρξη της δραστηριότητας των εστιατορίων δεν θα πραγματοποιηθεί την ίδια χρονική περίοδο.

«Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν ξανά. Τα ξενοδοχεία δεν θα υπόκεινται πλέον σε περιορισμούς (που εφαρμόζονται λόγω του κορονοϊού) μετά τις 15 Μαΐου. Ωστόσο, οι περιορισμοί θα διατηρηθούν για τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ. Αυτά θα παραμείνουν κλειστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Όρμπαν.

«Η επιδημιολογική εκτίμηση κινδύνου που πραγματοποιήσαμε, έδειξε ότι τα εστιατόρια -ειδικά οι κλειστοί χώροι- παρουσιάζουν τους υψηλότερους επιδημιολογικούς κινδύνους. Και μάλλον θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτούς τους περιορισμούς για εστιατόρια, τουλάχιστον για τους κλειστούς χώρους, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού στη Ρουμανία λήγει στις 14 Μαΐου και δεν θα παραταθεί, αλλά η χώρα θα εισέλθει στις 15 Μαΐου σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο κ. Όρμπαν αναφέρθηκε και στην επανέναρξη της εμπορικής δραστηριότητας, με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα, επισημαίνοντας πως «αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει στην αύξηση της ζήτησης και κατά συνέπεια στην αύξηση της παραγωγής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER