Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 16:05

Ιταλία-Covid-19: Κινδυνεύουν να χαθούν 420.000 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας

Γράφτηκε από την
Ιταλία-Covid-19: Κινδυνεύουν να χαθούν 420.000 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας

Τετρακόσιες είκοσι χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν στην Ιταλία εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio.

Παράλληλα η ιταλική εμπορική ένωση υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Κόντε πρέπει να στηρίξει άμεσα και με καθοριστικό τρόπο τον εμπορικό και τον τουριστικό τομέα, οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν λάβει έως τώρα μόνον 600 ευρώ ως οικονομική βοήθεια από το ιταλικό δημόσιο.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Confcommercio πρόσθεσαν ότι, με τις μέχρι τώρα προοπτικές, η φετινή τουριστική περίοδος στην Ιταλία αναμένεται να είναι άκρως προβληματική.

Η εμπορική ένωση προβλέπει ότι, αν εξαιρέσει κανείς τους πολίτες που διαθέτουν εξοχικό, μόνο το 20% των Ιταλών θα πάει φέτος διακοπές και η συνολική ζημία μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να αγγίξει για τον όλο τομέα τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, όμως, έχει δεσμευθεί ότι πρόκειται να δώσει ειδικό «μπόνους», μέχρι 500 ευρώ, στις λιγότερο εύπορες οικογένειες για να μπορέσουν να πάνε διακοπές, αλλά υπό τον όρο να επιλέξουν θέρετρο εντός Ιταλίας.

Έπειτα από σειρά αναβολών, τέλος, στις 2 σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) επρόκειτο να αρχίσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα επισημοποιήσει την υιοθέτηση πακέτου οικονομικών μέτρων στήριξης 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ιταλικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις.
ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER