Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 09:11

Κλειστά τα τεμένη στην Αίγυπτο έως τη λήξη του Ραμαζανιού

Γράφτηκε από την
Κλειστά τα τεμένη στην Αίγυπτο έως τη λήξη του Ραμαζανιού

Κλειστά κρατά η αιγυπτιακή κυβέρνηση τα τεμένη σε όλη τη χώρα και κατά την ιδιαίτερα σημαντική περίοδο των δέκα τελευταίων ημερών του Ραμαζανίου για τους μουσουλμάνους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βακουφίων της Αιγύπτου, διαψεύδοντας φήμες που υποστήριζαν το αντίθετο.

Η Αίγυπτος διατηρεί μέχρι σήμερα όλους τους λατρευτικούς χώρους των τζαμιών και των Κοπτικών Εκκλησιών κλειστούς, από τα μέσα Μαρτίου, για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Με δηλώσεις τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν ένα παράθυρο χαλάρωσης των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό, ύστερα όμως από την ολοκλήρωση του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα και ίσως μετά και την τριήμερη εορτή τους που θα σημάνει και τη λήξη του Ραμαζανίου.

Σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων ανακοινώνεται και η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού που θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ιδιαίτερα στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, με μέγιστη επιτρεπτή χωρητικότητα των ξενοδοχείων κατά 50%. Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου των αιγυπτιακών σχολείων στις 7 Ιουνίου.


NEWSLETTER