Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 13:30

Υποχρεωτικά με μάσκα τα παιδια άνω των 6 ετών στην Ισπανία

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτικά με μάσκα τα παιδια άνω των 6 ετών στην Ισπανία

Υποχρεωτική θα είναι από αύριο Πέμπτη 21 Μαΐου η χρήση μάσκας στον δρόμο ή στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων από όλους, για τα παιδιά άνω των 6 ετών στην Ισπανία.

«Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δρόμους, τους υπαίθριους χώρους και σε κάθε δημόσιο κλειστό χώρο όταν δεν είναι εφικτό να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων. Αυτό αφορά όσους είναι άνω των έξι ετών» αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα.

Εξαιρούνται όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή όσοι μπορούν να δικαιολογήσουν «για λόγους ανάγκης ή ανωτέρας βίας» τη μη χρήση μάσκας.

Στο διάταγμα δεν διευκρινίζεται η επιβολή προστίμων για τους παραβάτες. Από τις 4 Μαΐου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς στην Ισπανία.

Το νέο διάταγμα αφορά όλες τις επαρχίες της Ισπανίας, μια χώρα που επλήγη πολύ από την επιδημία του κορονοϊού. Πλέον η μετάδοση του ιού έχει μειωθεί σημαντικά μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χθες ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε κάτω από το όριο των 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 27.778, βάζοντας τη χώρα στην 5η θέση με τους περισσότερους νεκρούς μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.


NEWSLETTER