Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 11:45

Αναβλήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης

Γράφτηκε από την
Αναβλήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης (Shanghai International Film Festival), που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, αναβλήθηκε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν όπως είχε προγραμματιστεί τη διοργάνωση του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στις 13-23 Ιουνίου.

Αν και δεν αναφέρθηκε ακύρωση του Φεστιβάλ, δεν ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες.

«Παρά τον αντίκτυπο της επιδημίας της πανδημίας του COVID-19, οι προετοιμασίες για το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης προχωρούσαν χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη και τη βαθιά δέσμευση ολόκληρης της κινηματογραφικής κοινότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για αυτό που κάνατε για εμάς και ζητάμε συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία που προκαλείται από την αναβολή» αναφέρουν σε δήλωσή τους.

Δεν είναι το πρώτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ασία που αναβάλλεται λόγω των επιπτώσεων της επιδημίας του ιού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου, της πρωτεύουσας της Κίνας, ακυρώθηκε και αντικαταστάθηκε από μία μικρή διοργάνωση online.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER