Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 15:50

Κορονοϊός - Ινδία: Ραγδαία αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός - Ινδία: Ραγδαία αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων

Η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος κρουσμάτων του κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα στην Ινδία, με τη χώρα πλέον να έχει ξεπεράσει σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων το Ιράν και να βρεθεί μεταξύ των δέκα χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ινδία 6.977 κρούσματα με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 138.845, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, παρά το πιο παρατεταμένο χρονικά lockdown που επέβαλε τον Μάρτιο στη χώρα ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 4.000.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σημειώθηκε την ώρα που κάποιες επιχειρήσεις άρχισαν να λειτουργούν και πάλι, ενώ άρχισαν να επιτρέπονται και τα αεροπορικά ταξίδια, βάσει της νέας φάσης της χαλάρωσης των μέτρων.

Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες μετά τις πτήσεις, κάποια κρατίδια έχουν υιοθετήσει δικά τους περιοριστικά μέτρα, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά της η ινδική εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα επιστρατεύσει επιπλέον 2.600 τραίνα για να βοηθήσει τους περίπου 3,5 εκατομμύρια εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε κρατίδια μακριά από τα σπίτια τους, να επιστρέψουν σε αυτά.

Το αιφνιδιαστικό lockdown που ανακοινώθηκε στις 24 Μαρτίου εγκλώβισε εκατομμύρια εργάτες σε άλλα κρατίδια, αφήνοντάς τους μόνη επιλογή να περπατήσουν για να επιστρέψουν στα σπίτια, τους μερικές φορές περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα.

Δεκάδες χιλιάδες εργάτες έχασαν το μεροκάματό τους στις πόλεις ή αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν καθώς φοβούνταν να ζουν σε παραγκουπόλεις όπου έχουν καταγραφεί μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων της COVID-19 τους τελευταίους δύο μήνες.

Περισσότεροι από 100 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους είτε σε δυστυχήματα είτε απλώς από την εξάντληση από το περπάτημα για να επιστρέψουν στις γενέτειρές τους.


NEWSLETTER