Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 15:10

Κίνα-κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Τέσσερις νέοι ασυμπτωματικοί ασθενείς

Γράφτηκε από την
Κίνα-κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Τέσσερις νέοι ασυμπτωματικοί ασθενείς

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και τέσσερις ασυμπτωματικούς ασθενείς, ανάμεσά τους και ένα άτομο που επέβαινε σε μισθωμένη πτήση από τη Γερμανία.

Τα δύο επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου το Σάββατο είχαν αναφερθεί τέσσερις νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας επιβεβαίωσε την ύπαρξη τριών ασυμπτωματικών ασθενών το Σάββατο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα εντοπίστηκε ένας ασυμπτωματικός ασθενής στην πόλη Τιανζίν. Πρόκειται για έναν επιβάτη που επέβαινε στην πτήση LH342 που αναχώρησε από τη Φρανκφούρτη.

Οι μισθωμένες πτήσεις από τη Γερμανία γίνονται στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της διαδικασίας που προσφέρει το Πεκίνο, καθώς Κίνα και Γερμανία προσπαθούν να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους έπειτα από μήνες lockdown. Στην πτήση προς την Τιανζίν επέβαιναν περίπου 200 άνθρωποι, κυρίως Γερμανοί στελέχη επιχειρήσεων. Η Lufthansa έχει προγραμματίσει ακόμη μία πτήση προς τη Σανγκάη για την Τετάρτη.

Ένας 34χρονος Γερμανός μηχανικός βρέθηκε θετικός στην covid-19 αφού έφτασε στην Τιαζίν, όμως δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα, εξήγησαν οι τοπικές αρχές,.

Ο ασυμπτωματικός ασθενής μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, πρόσθεσε η ίδια πηγή, ενώ εξήγησε ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τους Κινέζους πολίτες. Μέχρι τις 30 Μαΐου είχαν επιβεβαιωθεί στην ηπειρωτική Κίνα 83.001 κρούσματα της covid-19, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 4.634.


NEWSLETTER