Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 21:25

Τραβάει το σχοινί ο Τραμπ: Θα χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την οργάνωση ANTIFA

Γράφτηκε από την
Τραβάει το σχοινί ο Τραμπ: Θα χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την οργάνωση ANTIFA

 Ακόμη και τον στρατό είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, αν συνεχιστούν τα επεισόδια στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitter ότι πρόκειται να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική», την οργάνωση ANTIFA. Πρόκειται για την οργάνωση που υποκινεί τις διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, στις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, ανέφερε στο δελτίο του OPEN TV ο Μιχάλης Ιγνατίου, συμπληρώνοντας, «είναι πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή εξέλιξη». «Η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο, η αποψινή νύχτα θα δείξει αν οι δυο πλευρές, -οι Αρχές και οι οργανωμένοι διαδηλωτές-, θα συνεχίσουν τις άνευ προηγουμένου συγκρούσεις στο αμερικανικό έδαφος. Οι διαμαρτυρίες σαρώνουν την χώρα και οι Αρχές προβληματίζονται πως θα τις σταματήσουν».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, αν συνεχιστεί το χάος στους δρόμους των πόλεων, ο Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να κινητοποιήσει ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μάλιστα, «ήδη έχουν γίνει σχεδιασμοί από τον υπουργό Άμυνας αλλά και Στρατηγούς». Σύμφωνα με το ν δημοσιογράφο, είναι χαρακτηριστικό πως ο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, είπε ότι αν κριθεί απαραίτητο «έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα, που μπορούμε να αναπτύξουμε».

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατηγόρησε για τα επεισόδια τους «επικίνδυνου αναρχικούς» και η γραμμή του Λευκού Οίκου είναι να αμφισβητηθούν τα κίνητρά τους. «Είναι φρικτή και μόνο η σκέψη, ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους στρατιώτες εναντίον των διαδηλωτών», συμπλήρωσε ο ανταποκριτής του Εθνους και του OPEN.

Όχι σε δυνάμεις Εθνοφρουράς «επί του παρόντος»
Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς επί του παρόντος, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν. «Δεν θα ομοσπονδιοποιήσουμε την Εθνοφρουρά για την ώρα. Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα που μπορούμε να αναπτύξουμε...αν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση», είπε ο Ο΄Μπράιαν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την επιβολή του νόμου θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των δημάρχων και των κυβερνητών.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζονται οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι για να διατηρήσουν τον έλεγχο των πόλεών τους», είπε. Η Εθνοφρουρά ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι 5.000 στρατιώτες και σμηνίτες της έχουν ενεργοποιηθεί σε 15 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, αλλά ότι «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε επίπεδο πολιτειών και σε τοπικό επίπεδο παραμένουν υπεύθυνες για την ασφάλεια». Η ανακοίνωση αναφέρει ότι έτοιμοι να αναπτυχθούν είναι άλλοι 2.000 άνδρες της Εθνοφρουράς.

Στο OPEN TV μίλησαν Έλληνες που ζουν στη Μινεσότα και ζουν από κοντά την έκρηξη της βίας των τελευταίων ημερών, μετά την δολοφονία του George Floyd. Ένας από αυτούς, ο Ευάγγελος Γιοβάνης, έστειλε τις εικόνες που αντίκρισε πηγαίνοντας στο ένα από τα τρία εστιατόρια που διαθέτει.

«Όλοι βγαίνουν στους δρόμους τα βράδια και κάνουν φασαρίες και έχουν έρθει και πολλοί από άλλες πόλεις. Όποιος μπορεί βγαίνει έξω, σπάει τζαμαρίες», βάζουν φωτιές όπου μπορούν, σαν κατάσταση πολέμου», αναφέρει ένας άλλος Έλληνας κάτοικος της Μινεάπολις, ο Ισίδωρος Τριανταφύλλου.

Ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρει πως με την Αστυνομία της Μινεάπολης πάντα υπήρχαν προβλήματα: «Με την Αστυνομία της Μινεάπολης, πάντα έχουμε προβλήματα, είναι πολύ ρατσιστές και πάντα φέρονται πολύ άσχημα, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν αφρικανικές ρίζες ή είναι Μεξικάνοι».

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER