Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 09:50

Την Παγκόσμια Σύνοδο Εμβολιασμού θα φιλοξενήσει η Βρετανία

Γράφτηκε από την
Την Παγκόσμια Σύνοδο Εμβολιασμού θα φιλοξενήσει η Βρετανία

Την παγκόσμια σύνοδο εμβολιασμού θα φιλοξενήσει αύριο η Βρετανία, με τη συμμετοχή διεθνών ηγετών, προσωπικοτήτων και ιδρυμάτων και στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους εμβολιασμούς παιδιών στις χώρες με ανεπαρκές σύστημα υγείας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κατά τη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει διεθνής δράση για τη μείωση των επιπτώσεων της Covid-19, καθώς υπάρχουν ανεπαρκή συστήματα υγείας σε πολλές υπό ανάπτυξη χώρες, και ταυτόχρονα είναι πιθανό να υπάρξουν στο μέλλον νέα κύματα μόλυνσης που να επιστρέψουν και στη Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βήματα των επόμενων ημερών για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων της πανδημίας, σε ατομικό ή τοπικό επίπεδο, μέσω του συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτισης και τόνισε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια διαγνωστικών τεστ, παροτρύνοντας του πολίτες να το χρησιμοποιούν και να συνεργαστούν με το NHS, εάν τους ζητηθεί μέσω του συστήματος ιχνηλάτισης να απομονωθούν.

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα των Βρετανών να κάνουν διακοπές φέτος, ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι δεν συστήνει κάτι τέτοιο στους πολίτες και ότι υπάρχει σαφής ταξιδιωτική οδηγία από το υπουργείο Εξωτερικών να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι γίνονται διμερείς συζητήσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αερογέφυρες, αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το μήνυμα που θα μετέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και για την διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Δήλωσε συγκλονισμένος από το γεγονός και είπε ότι το μήνυμά του στον Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι η ρατσιστική βία δεν έχει θέση στην κοινωνία.


NEWSLETTER